Egy autóvillamossági szerelő feladata, hogy a kocsiban található elektronikus részeket átnézze, karban tartsa és meghibásodás esetén megjavítsa. A mai kocsikban egyre több az elektronika és egyre okosabb autókat tudunk megvásárolni. Nagyon nehéz egy új típusú autót szinte ma már egy átlagos szervízbe elvinni, mert olyan bonyolult fedélzeti elektronika van ezekben a gépjárművekben, mely ráadásul márkánként és típusonként eltér, hogy autóvillamossági szerelő legyen a talpán, aki ki tud igazodni most a rengeteg autó között.

Mégis, vannak bizonyos alap dolgok, melyek egy robbanómotoros autóban benne vannak, mint elektronikai alap alkatrész. Ilyen például az akkumulátor, mely az önindítónak szolgál energiával indításkor. Az önindító beindítja a lendkereket a motorban, amivel beindul a dugattyúk mozgása is. A robbanómotor működés közben pedig a generátoron keresztül visszatölti az energiát az akkumulátorba. Így áll össze a rendszer elektronikailag egy átlagos robbanómotoros autó esetén. Egy autóvillamossági szerelő feladata, hogy ezeknek a megfelelő működését ellenőrizze és letesztelje szerviz esetén.

autószerviz

Milyen dolgokra figyeljünk oda ezen három alkatrész esetében? Először is, ha nem jár a motor, az akkumulátor nem töltődik, így nem szabad a fényszórókat bekapcsolva hagyni, mert azok sok áramot fogyasztanak. Ugyanígy a rádió esetén is, ha nem jár a motor, sokáig ne hallgassunk zenét a kocsiban, mert lemerülhet az aksi. Célszerű éppen ezért 20 percenként beindítani kicsit a motort, hogy visszatöltse az akkumulátort.

Autóvillamossági szerelő Nyíregyházán

Mikor Nyíregyházán voltam szervízben, volt egy kisebb történetem egy nagyon szakszerű és korrekt csapattal, akik kedvesen bántak velem és nagyon korrektül megcsinálták a kocsimon adódó problémát. Az ottani autóvillamossági szerelő ránézett a motortérre és hamar kisilabizálta a probléma gyökerét. Kiderült, hogy az akkumulátor és az önindító között volt a probléma, az elektromos áram ugyanis nem megfelelően közlekedett a közöttük levő vezetékekben.

Az autóvillamossági szerelő rendkívül korrekt volt, elmagyarázta, hogy mi a baj és adott olyan tippeket, amelyekkel legközelebb elkerülhetem az ilyen jellegű problémát. Kedves kiszolgálás és szakszerű ellátást kaptam, az autómat olcsón és korrektül megjavították.

Tetszett? oszd meg 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Post Navigation