A Rems Cobra gyártója

A vízvezetékszerelők által égre magasztalt Rems Cobra a Rems terméke. A német cég egyik székhelye jelenleg Stuttgart, noha a gyártás egy része és eredeti fészke Waiblingen, ahonnan anno a cég elindult. A német precizitás e téren sem hagy bennünket cserben, bár ahogy az az ipari elitvállalatoknál általában lenni szokott, ők sem ma kezdték a szakmát. Egész pontosan 1908-ban, a századforduló után jegyezték be a vállalatot és azóta sikerrel tartja az élvonalat.

A Rems Cobra talán az egyik legismertebb termékük, mely igaz, ami igaz, többszázezer forintot is megér, ugyanakkor önmagában elegendő lehet egy kisvállalkozás ellátására. Nyilván merülnek fel más költségek is, de a szükséges eszközpark ezzel a berendezéssel nagyjából 80%-ban le is van fedve, a többi már inkább „kényelmi” szempont. A cégnek természetesen vannak más termékei is, pláne, hogy ezt az árkategóriát nem mindenki tudja kezdetben megengedni magának, illetve a mindennapi háztartásokban nem is igen van ilyen teljesítményre és strapabírásra szükség. De miért is olyan közkedvelt ez a gép?

Rems-Cobra-csőtisztítás-kép1

A Rems Cobra kistestvérei

Ahogy említettem a Rems Cobra mellett találunk olyan termékeket is, amelyek megfizethetőbbek, ugyanakkor nem adnak alább a minőségből sem. Zsákbamacska nem igazán van, egyszerűen bizonyos funkciókat így kispórolnak a termékből és ez a legtöbb esetben a kézi meghajtást jelenti az elektromos helyett. Ennek megfelelően van Mini Cobra kézi meghajtással, külön vásárolható spirállal, illetve valamivel gazdaságosabban elérhető a Pull-Push kézi duguláselhárító. Utóbbinál a szívó, nyomó hatás lesz az, aminek hála megszabadulhatunk a szennytől, afféle továbbfejlesztett pumpáról van szó.

A Rems Cobra mellett méltán népszerű a Rems Mini Cobra. Ez már ugyanúgy elektromos meghajtású, mint a nagy testvér. Szűk csőívekben, szagelzárókban ideális választás, robosztusabb akadályoknál már hívni kell az erősítést, a mini kígyó egy gyökérrel nem fog elbánni. Ellenben kicsi, könnyű – kevesebb, mint hat kilós – és kompakt, nagyon kézre áll.

Alapvetően jellemzi az automatikus vezérlés, ahogy a Rems Cobra esetében is elvárt funkció ez már, emellett gyorskapcsolóval is felszerelt. Ennek hála szinte kizárt a spirál elakadása, avagy hurok létrejötte rendeltetésszerű használat mellett. A spiráldob védett a korrózió ellen, a motort pedig hatszázharminc watt hajtja.

A Rems Cobra 22

Ez a duguláselhárító gép első ránézésre igen masszív, mégis könnyű a használata. Huszonnégy kiló ebben a műfajban igazán karcsúnak számít, de ipari berendezésről lévén szó, nem is a kompakt, kézi használhatóság volt a cél a www.ventil.hu/rems-cobra Rems Cobra 22 megalkotásakor. Legkedveltebb kombinációja a 16mm dugulasi spiral együttes megvétele. Előnyére válik, hogy a spirálokat is beleértve a hozzá kapható kiegészítők más eszközökhöz, sőt mi több, más gyártó termékeihez is csatlakoztathatók. Így egy csere vagy szervízelés alkalmával elegendő a meghibásodott részt pótolni.

A Rems Cobra 22 kialakításánál fokozottan ügyeltek a fröccsenő víz elleni védelemre. A motort védi a dobház, a spirál zárt rendszerben fut, az elektromos vezetékeket borítás védi. Ez azt is jelenti, hogy a karbantartásra minimális energiát kell csak fordítani, és igen minimális a víz okozta korrózió. A Rems Cobra védelme mellett gondoltak a környezet óvására is, a vezető tömlő akadályozza, hogy a spirál szét ne fröcsögjön mindent a műveleti területen. Emellett a biztos állás érdekében gumisapkák fedik a talpakat.

Ha pedig már a motornál tartunk, a Rems Cobra erőteljes – típustól függően – hétszázötven, ezerötven watt teljesítményű motorja erőteljes, de halk működésű. Aszinkron, azaz fogasszíj-hajtású, praktikus balra forgási lehetőséggel, ha a helyszűke épp úgy kívánja meg. A beépített nyomókarnak hála a csőtisztító spirált gyorsan, biztonságosan vezérelhetjük.

Rems-Cobra-kép2

A Rems Cobra spiráljai

A cégre általában is jellemző, hogy hangsúlyt fektet a fém edzésére és maguk is végzik azt. Így nem nagy csoda, hogy a Rems Cobra csőtisztító spiráljait is speciálisan edzett anyagból készítették, ez teszi lehetővé szűk helyen és éles ívekben is a terhelhetőségüket. Emellett lehetőségünk van a gyors meghosszabbításra illetve rövidítésre a cserélhető tengelykapcsolónak hála.

A S csőtisztító spirálok vastagabb huzalokból készülnek, hogy A Rems Cobra a vastagabb gyökerekkel is sikeresen birkózzon meg. Ennek megfelelően a spirálhajtóművek szorítópofái is kiváló minőségű, edzett acélból lettek előállítva. A szorítópofáknak hála lesz az erőátvitel minden esetben biztonságos illetve azonnal. A gép szinte abban a pillanatban reagál, szorít avagy lazít, amikor a vezérlés megtörténik.

Alapvetően a gépet gyorsforgatókkal és toldhatóspirálokkal vásároljuk meg, melyek összességében lehetővé tesznek akár száz méteres munkavégzési hosszt is. A tartozékok közt akad nagyhatású láncpörgető és maró is. Továbbá a spiráldarabok egyenként is – típustól függően – hetven illetve száz méterig toldhatók, ami még tovább növeli a munkavégzési hosszt. Ez főként gyökértelenítési munkálatoknál válik hasznossá.

Tetszett? oszd meg 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Post Navigation