Csernobil utazás

Mindig is érdekeltek azok a kalandok, amelyek olyan helyre kalauzolnak el, ahol valamilyen katasztrófa történ a történelem során. Legyen az egy Csernobil utazás vagy éppen Nagasaki, Hiroshima megnézése, engem ezek valamiért lázba hoznak. Biztos van bennem egy olyan érzés, hogy szeretném a helyszínen átélni, megtapasztalni azt a kínt, szenvedést, amit az ott lakók éltek át a katasztrófa idején. Tudm, perverz, de hát ez van.

Csernobil utazás tavasszal

Miután a katasztrófa áprilisban történt én is addigra igyekeztem a Csernobil utazás programot leszervezni, figyelembe véve azokat a sajátosságokat és utazási feltételeket, amelyeket az utazási iroda támasztott felém. Ezek egy része könnyen betartható volt a másik része viszont nagyon sok lemondással és előkészülettel járt. Sosem voltam még Ukrajna területén, ezért kiemelten izgatott voltam milyen élményekben lesz részem.

Csernobil utazás előkészületei

Először is neki kezdtem végigolvasni mi is történt pontosan, és próbáltam a lehető legtöbb történelmi tudást összeszedni annak érdekében, hogy a Csernobil utazás ténylegesen egy fantasztikus élményt jelentsen a számomra mert nem szerettem volna úgy odamenni, hogy fogalmam sincsen arról, mi fog ott várni rám. Én mindig szeretek a legtájékozottabb lenni egy turista csoportban és akár még a helyi idegenvezetőnél is többet akarok tudni, annak érdekében, hogy ne tudjanak becsapni.

Mikre is kellett figyelni még. Az utazási iroda munkatársa elmondta, hogy a kulonlegesuticelk.hu oldal azért jött létre, mert bár az anyagcég angol, de érezték szükségességét, hogy már Magyarországról is elérhetővé válhassanak az útjaik, így köztük a Csernobil utazás is. Ennek érdekében bíztak meg egy profi webfejlesztő csapatot, akik összerakták az oldalt és most már tényleg a hazai közönség is vígan tud válogatni a különleges utazások között.

A Csernobil utazás megkezdése előtt bizonyos oltások beadása is kötelező volt, mert nem akartam semmit sem a véletlenre bízni. Értem én, hogy nagyon rég volt, de hát annyi rossz híreket olvasott azóta is az ember róla, hogy egy Csernobil utazás után nem akartam hónapokat kórházban tölteni. Ezért elmentem az ismerős dokimhoz, hogy beszámoljak neki mire készülök és lássatok csodát, azonnal azt mondta, hogy ő is szeretne csatlakozni hozzám. Így legalább lesz egy orvos is s csapatban, szükség esetén. ettől függetlenül beadta nekem azokat az oltásokat, amelyekre az utazási iroda is felhívta a figyelmet, plusz még a saját dokim is hozzáadott egy olyan koktél injekciót, amit ilyen területekre javasolnak, csak éppen nyilvánosan nem elérhető oltásról van szó.

De hát ha már ilyen szerencsém van, hogy a barátom orvos és ezeknek a szakértője, hát akkor miért ne élhetnék ezzel a kis protekcióval. Így teljesen felkészülten vághattunk bele ebben a kalandba, aminek a megszervezésében maximális szolgáltatást nyújtott az utazási iroda és az összes alkalmazottja előtt le a kalappal.

Tetszett? oszd meg 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Post Navigation